preloadimage

“KÖRFEZİN GERDANLIĞI” OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ AÇILDI 

Beton teminini OYAK Beton’un üstlendiği, İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3,5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan Osman Gazi Köprüsü 30 Haziran’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açılış töreni ile hizmete girdi.

30 Mart 2013'te Yalova Altınova Hersek şantiyesinde düzenlenen törenle temeli atıldıktan sonra yaklaşık 39 ayda tamamlanan köprü, 252 metre kule yüksekliğine, 35,93 metre tabliye genişliğine, bin 550 metre orta açıklığına ve 2 bin 682 metre uzunluğa sahip.

Asma Köprü Kule Temelleri, Ankraj Yapıları ve Yaklaşım Viyadükleri’nde OYAK BETON tarafından özel olarak tasarlanan DURABET®PLUS ve DURABET®SELF isimli yüksek performanslı özel betonlar kullanıldı.

Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada bulunan köprünün yapımında, 8 bin işçi çalıştı. Kuş türlerinin yaşadığı "Hersek Lagünü" için kavis verilen Osmangazi Köprüsü, bu özelliğiyle de tabiata ve biyolojik çeşitliliğe verilen önemi gösteren önemli yapılar arasında yer aldı.


02.02.2021 23:11



Benzer İçerikler

İnsan Kaynakları

OYKA Kağıt Ambalaj'da insan kaynakları yönetimi anlayışı, faaliyette bulunduğumuz farklı sektörlerin özel ihtiyaçlarına uygun ve hızlı cevap vermenin yanı sıra stratejik hedefleri ve performansı destekleyecek yaklaşım ve uygulamaların benimsenmesini içerir.